Ταινίες/Σειρές

Claymore


Αυτή η ενότητα δημιουργήθηκε επειδή πέρασα ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μου βλέποντας anime. Έτσι σκέφτηκα ότι με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσω όσους ψάχνουν για το τι θα δουν να μάθουν για τα anime που έχω δει και ίσως κάποια στιγμή να τα δουν κι εκείνοι.

Ξεκινάω με το Claymore μιας και είναι ένα από τ’ αγαπημένα μου anime. Η συγκεκριμένη παρουσίαση έχει γίνει παλαιότερα από ‘μένα στη σελίδα Sick Fansubs που είμαι μέλος.

claymore

Ένα αρκετά παλιό anime που δεν είχα δει για διάφορους λόγους. Τελικά αποφάσισα πως για να έχω ακούσει τόσο καλά σχόλια θα αξίζει και πήρα την απόφαση να αφιερώσω κάποιο χρόνο για να το δω. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν το μετάνιωσα καθόλου, ίσα ίσα μπήκε στη λίστα με τα αγαπημένα μου anime. Δε θα αναλύσω από τώρα τον λόγο που το λάτρεψα, αλλά πιστεύω πως θα τον καταλάβετε στο τέλος αυτής της παρουσίασης. Μπαίνω λοιπόν γρήγορα στο κυρίως θέμα για να μην αρχίσεις να βαριέσαι.

Γενικές πληροφορίες

Το Claymore είναι ένα shounen anime (Σε αυτό το σημείο θα διαφωνήσω με τις πηγές που διάβασα. Κατά τη γνώμη μου το anime μπορεί να θεωρηθεί seinen) φαντασίας με πολύ δράση. Δημιουργός του manga είναι ο Norihiro Yagi. Το manga κυκλοφορεί στο μηνιαίο περιοδικό Shounen Jump από το 2001. Μετά το 2007 το κάθε τεύχος κυκλοφορεί στο εμβομαδιαίο περιοδικό Shounen Jump. To manga αποτελείται από 23 τόμους και συνεχίζεται. Το anime έκανε πρεμιέρα τον Απρίλη του 2007 από τη Madhouse και αποτελείται από 26 επεισόδια.
Εδώ θα ήθελα να αναφέρω επίσης ότι έχει κατά τη γνώμη μου πολλά κοινά στοιχεία και παρόμοιο στυλ με τη σειρά «Berserk», γι’ αυτό αν σου άρεσε αυτό, δες και το «Claymore».

Υπόθεση

Σε αυτόν τον κόσμο οι άνθρωποι ανησυχούν καθημερινά για τη ζωή τους λόγω των yoma. Τα yoma είναι τέρατα που παίρνουν ανθρώπινη μορφή και τρέφονται με ανθρώπους. Η μόνη τους ελπίδα είναι τα Claymore, όπως τις φωνάζουν οι άνθρωποι λόγω των σπαθιών που έχουν πάντα μαζί τους, ή αλλιώς Μάγισσες με τα ασημένια μάτια. Τα Claymore είναι γυναίκες μισές άνθρωποι, μισές yoma που στέλνονται από μία μυστηριώδη οργάνωση για την εξόντωση των yoma. Βασική ηρωίδα της σειράς είναι η Clare που είναι Claymore που έχει σκοπό της ζωής της να εκδικηθεί για ένα γεγονός που έχει στοιχειώσει την παιδική της ηλικία.

Για την υπόθεση δε θα σου αναφέρω πάρα πολλά μήπως κάνω κατά λάθος κανένα spoiler, αλλά παραπάνω μπορείς να δεις τα βασικότερα στοιχεία της σειράς. Η ιστορία είναι πολύ καλή με πολλές ανατροπές και πράγματα που δεν περιμένεις να δεις αν και πιστεύω πως τελειώνει απότομα. Όλοι οι φαν της σειράς ευελπιστούμε για μία δεύτερη σεζόν που μάλλον δε θα δούμε ποτέ…

Animation

Με το animation της σειράς ενθουσιάστηκα. Οι μάχες φαίνονταν καταπληκτικές. Φαίνονταν πολύ ρεαλιστικές αν και η σειρά είναι φαντασίας με διάφορες δυνάμεις και τέρατα. Κατά τη γνώμη μου οι πιο ωραίες μάχες που έχω δει μέχρι τώρα σε anime. Αυτό που μου άρεσε ήταν ότι έβλεπα όλη τη μάχη, το πώς εξελίσσεται και όχι απλά κινήσεις και καταστροφές όπως σε άλλα shounen anime, δεν αναφέρω ονόματα… Τα εφέ, τα χρώματα, το σχέδιο όλα τέλεια.

Ήχος

Η μουσική της σειράς είναι πολύ καλή το opening και ending ταιριάζουν πολύ με το ύφος της σειράς και το voice acting είναι εξαιρετικό. Οι φωνές ταιριάζουν απόλυτα στις ηρωίδες και στον χαρακτήρα τους, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αυτό γιατί ο κάθε voice actor πρέπει να μπορεί να μας πείσει ότι αυτή η φωνή ταιριάζει και είναι του χαρακτήρα. Πχ. δεν μπορεί σε έναν πολύ σωματώδη χαρακτήρα να κάνει μία πολύ λεπτή φωνούλα. Στη συγκεκριμένη λοιπόν σειρά οι voice actors έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά.

Opening: «Raison D’être» by Nightmare

Ending: «Danzai no Hana~Guilty Sky» by Riyu Kosaka

Βασικοί voice actors: Kuwashima Houko ως Clare, Takagi Motoki ως Raki, Paku Romi ως Teresa, Hisakawa Aya ως Priscilla, Inoue Kikuko ως Miria

Χαρακτήρες

Για μένα αυτό το anime έχει τους πιο ωραίους χαρακτήρες. Μέχρι τώρα δεν είχα βρει κάποιον θηλυκό χαρακτήρα που να μου αρέσει τόσο πολύ. Ειδικά σε anime δράσης. Οι περισσότερες δεν είχαν τίποτα το ενδιαφέρον, απλά πολεμούσαν. Εδώ όμως ο κάθε χαρακτήρας έχει τις ιδιαιτερότητές του και ξεχωρίζει.

Παρακάτω θα βρεις μερικά στοιχεία για τους πιο βασικούς χαρακτήρες της σειράς.

Clare: Η βασική ηρωίδα. Στην αρχή ενώ μου άρεσε πολύ, μου θύμιζε κάπως την Saber από το Fate/Zero και είχα απογοητευτεί. Με το πέρασμα των επεισοδίων κατάλαβα ότι είχε ουσία ως χαρακτήρας και δεν ήταν απλά μία πρωταγωνίστρια «φυτό». Δυναμική, με δύσκολα παιδικά χρόνια και στόχο να πάρει εκδίκηση αλλά και με μία χρυσή καρδιά που κρύβει καλά και την προσφέρει μόνο εκεί που αξίζει.

Raki: Το παιδί που ακολουθεί την Clare μετά τη διάσωσή του από αυτήν. Εξαιτίας του αφανισμού της οικογένειάς του από τα yoma, θεωρεί την Clare ως πολύ κοντινό του άνθρωπο και θέλει να γίνει δυνατός για να μπορεί να την προστατεύσει.

Teresa: Αν και δεν εμφανίζεται σε πάρα πολλά επεισόδια της σειράς κατά τη γνώμη μου είναι ένας από τους πολύ βασικούς χαρακτήρες της. Δυναμική, απίστευτα καλή πολεμίστρια. Το νούμερο 1 της Οργάνωσης και αυτή που έσωσε την Clare όταν ήταν μικρή. Επίσης η αγαπημένη μου χαρακτήρας της σειράς.

Priscilla: Ένα κορίτσι Claymore με μεγάλη δύναμη. Η οικογένειά της καταστράφηκε από τα yoma και γι’ αυτό τρέφει μεγάλο μίσος για αυτά. Έχει μεγάλη αίσθηση του καθήκοντος και όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της σε συνδυασμό μπορούν να αποβούν μοιραία για της εξέλιξή της.

Miria: Ένα δυνατό Claymore. Ηγετικό μέλος στις μάχες που δίνονται εναντίον των yoma στη σειρά και μία από τις καλές φίλες της Clare.

Κλείνοντας

Για το τέλος έχω αφήσει μερικά πράγματα που θεωρώ πως για ‘μένα ήταν πολύ σημαντικά σε σχέση με αυτή τη σειρά. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλα τα στοιχεία της είναι όμορφα και δένονται αρμονικά μεταξύ τους. Από την πλοκή, το σχέδιο,τις μάχες, τους χαρακτήρες, τη μουσική, το animation. Όλα αυτά σε συνδυασμό φτιάχνουν μία εξαιρετική σειρά δράσης που πραγματικά αξίζει να δει κάποιος. Νομίζω πως θα την ευχαριστηθείς και πραγματικά θα λατρέψεις τις μάχες, τους χαρακτήρες της και το αίσθημα αγωνίας που κυριαρχεί. Νομίζω πως οι γυναίκες θα την λατρέψουν περισσότερο μιας και οι γυναικείοι χαρακτήρες κυριαρχούν σε αυτή τη σειρά δείχνοντας δυναμισμό, αποφασιστικότητα, αυτοθυσία και πυγμή. Μην το καθυστερείς όπως εγώ. Το μόνο αρνητικό που ανέφερα και παραπάνω είναι ότι τελειώνει σχετικά απότομα, αλλά φυσικά οποιοσδήποτε μπορεί να διαβάσει τη συνέχεια στο manga. 

Advertisements

13 thoughts on “Claymore

  1. Θα ήθελα να πω πως το anime υστερεί πολύ του manga. Το τέλος του manga είναι πολύ καλό και βγάζει νόημα και δίνει μια αίσθηση κλεισίματος στον αναγνώστη. Αντίθετα ο τρόπος που κλείνει το anime πέρα από απότομος είναι κι άσχημος καθώς βλέπουμε κάτι που δεν βγάζει νόημα (δεν αναλύω τι και πως λόγω spoiler). Ωραία ανάλυση όμως και σωστές τοποθετήσεις σε ότι αφορά το anime. Να παροτρύνω κι εγώ με τη σειρά μου όποιον ενδιαφέρεται να διαβάσει πρώτα το manga.

      1. Ωραία. Τα περισσότερα anime έχουν μία δόση φαντασίας. Είναι λίγα αυτά που ασχολούνται με την καθημερινότητα και είναι και σκοτεινά. Ένα σίγουρα είναι το Monster που είναι και μέσα στα 10 αγαπημένα μου. Επίσης σκοτεινά αλλά με φανταστικά στοιχεία είναι το Death Note (με αυτό άρχισα να βλέπω anime. Είναι καλό για αρχή), το Death Billiards και το Another που θεωρείται και ψιλοhorrror. Για το Moster θα αναρτήσω σύντομα μία παρουσίαση.

  2. Αχ το Claymore είναι από τα αγαπημένα μου anime! Πολύ στεναχωρήθηκα που τέλειωσε τόσο γρήγορα. Λέτε να πάρω το manga; Μπορώ να συνεχίσω από κει που σταμάτησε η σειρά ή πρέπει να τα πιάσω από την αρχή;

    1. Για να πω την αλήθεια κι εγώ δεν συνέχισα να το διαβάζω για να δω τι θα γίνει στο τέλος, αλλά τώρα σκέφτομαι σοβαρά να το κάνω. Σκέφτομαι να αρχίσω να το διαβάζω από την αρχή παρόλο που έχω δει τη σειρά. Όλο και κάτι θα έχουν παραλείψει στο anime.

      1. Για να πω την αλήθεια εγώ τα manga τα διαβάζω online. Τα περισσότερα δεν τα αγοράζω γιατί είναι αρκετά ακριβά. Για επόμενη σεζόν δεν ξέρω αν θα βγει γιατί περιμένουμε χρόνια…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s