Κριτικές βιβλίων

The Day Crayons Quit – Oliver Jeffers (Illustrations) & Drew Daywalt


21116659

Crayons have feelings, too, in this funny back-to-school story illustrated by the creator of Stuck and This Moose Belongs to Me

Poor Duncan just wants to color. But when he opens his box of crayons, he finds only letters, all saying the same thing: His crayons have had enough! They quit! Beige Crayon is tired of playing second fiddle to Brown Crayon. Black wants to be used for more than just outlining. Blue needs a break from coloring all those bodies of water. And Orange and Yellow are no longer speaking—each believes he is the true color of the sun.

What can Duncan possibly do to appease all of the crayons and get them back to doing what they do best?

***

Το βιβλίο το είχα δει εδώ και πολύ καιρό και περισσότερο όταν κέρδισε στα βραβεία του «Goodreads Choice Awards» το 2013 στην κατηγορία, «Picture Books». Από τότε όμως δεν είχε τύχει να το βρω ποτέ μπροστά μου και να θέλω να το διαβάσω. Μου το θύμισε πριν κάποιες μέρες η Ελένη από το blog της Over the Place. Έτσι το έψαξα και το βρήκα στο διαδίκτυο και το διάβασα.

Ένα μικρό παιδικό βιβλιαράκι με υπέροχη εικονογράφιση από τον Oliver Jeffers. Οι μπογιές λοιπόν επαναστατούν και λένε όλα τους τα παράπονα στον Duncan. Το καθένα έχει τα δικά του προβλήματα και στεναχώριες και του γράφει ένα γράμμα για να εκφράσει την αγανάκτησή του. Για να πω την αλήθεια, περισσότερο απ’ όλα με κέρδισε η εικονογράφιση. Το ότι κάθε γράμμα ήταν γραμμένο σαν να το είχε γράψει παιδί, το ίδιο και όλες οι ζωγραφιές που είχε φτιάξει ο Duncan. Δεν έχω να πω πολλά. Το θεωρώ ένα πολύ όμορφο δώρο για ένα παιδί μιας κι έτσι μπορεί μέσα από αυτήν την ιστορία να γνωρίσει τα χρώματα και το ότι μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κάθε χρώμα για να ζωγραφίσει οτιδήποτε.

6a012876eb143a970c01a73dd059fe970d-800wi

The+Day+the+Crayons+Quit+Blog+4

Τελικά τι θα κάνει ο Duncan για να λύσει το πρόβλημα;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s