Κριτικές βιβλίων

Endgame: Το κάλεσμα – Τζέιμς Φρέι & Νιλς Τζόνσον-Σέλτον


Από το οπισθόφυλλο:

ΓΗ. ΤΩΡΑ. ΣΗΜΕΡΑ. ΑΥΡΙΟ. ΤΟ ENDGAME ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ. ΤΟ ENDGAME ΞΕΚΙΝΗΣΕ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟ. Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.

Δώδεκα Παίκτες. Νέοι στο σώμα αλλά με καταγωγή αρχαίων. Όλη η ανθρωπότητα προέρχεται από αυτούς. Δημιουργήθηκαν και επιλέχθηκαν χιλιάδες χρόνια πριν. Από τότε, προετοιμάζονται καθημερινά. Δεν έχουν υπερφυσικές δυνάμεις. Κανένας τους δεν μπορεί να πετάξει, να μετατρέψει τον μόλυβδο σε χρυσάφι ή να γιατρέψει τον εαυτό του. Όταν έρχεται ο θάνατος, έρχεται. Για αυτούς και για όλους μας. Είναι οι κληρονόμοι της Γης και πρέπει να λύσουν τον Μεγάλο Γρίφο της Σωτηρίας. Και πρέπει να το κάνει ένας από αυτούς, διαφορετικά θα χαθούμε όλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ. ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΛΥΣΤΕ ΤΟΝ ΓΡΙΦΟ. ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ. ΤΟ ENDGAME ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ. ΤΟ ENDGAME ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ.

IMG_20150314_195202[1]

Endgame. Το βιβλίο των γρίφων. Το έβλεπα συνεχώς στα βιβλιοπωλεία όταν βγήκε, αλλά ποτέ δεν είχα δώσει πολλή σημασία. Μέχρι που μετά από την καταθλιπτική ατμόσφαιρα που υπήρχε στα «Ανεμοδαρμένα Ύψη», ήθελα να διαβάσω κάτι πιο χαλαρό και περιπετειώδες. Έτσι αποφάσισα να αγοράσω το Endgame. Αρχικά να πω ότι περίμενα περισσότερα από αυτό το βιβλίο. Γενικά για όσα βιβλία είναι τα πρώτα μιας τριλογίας ή μιας σειράς βιβλίων, θεωρώ ότι πρέπει να κρατήσουν τον αναγνώστη έτσι ώστε να θελήσει να διαβάσει και τα επόμενα. Για μένα αυτό ήταν το πρόβλημα αυτού του βιβλίου. Δε με κράτησε. Αυτό που κατά τη γνώμη μου έφταιξε και το βιβλίο δε μου κέντρισε τόσο πολύ το ενδιαφέρον, ήταν ότι οι συγγραφείς τα έδωσαν όλα για τους γρίφους που περιέχει μέσα το βιβλίο και έγραψαν μία μέτρια περιπετειώδη ιστορία. Στην αρχή ήθελα πάρα πολύ να ασχοληθώ με τους γρίφους, έψαχνα τις πηγές στο διαδίκτυο και διάβαζα διάφορα. Στη μέση όμως περίπου του βιβλίου συνειδητοποίησα ότι ψάχνοντας όλα αυτά, δεν έδινα τόση σημασία στην υπόθεση. Όχι βέβαια ότι γινόταν κάτι το συγκλονιστικό. Η ιστορία μου φάνηκε πάρα πολύ απλή, χωρίς πολλές εκπλήξεις ή εντάσεις, εκτός από το τέλος του βιβλίου. Το τέλος ήταν πολύ καλό, αλλά τι να το κάνω όταν όλο το υπόλοιπο βιβλίο ήταν μέτριο; Ένα άλλο επίσης αρνητικό ήταν οι πολλοί χαρακτήρες. 12 παίκτες συν κάποιοι επιπλέον χαρακτήρες. Βέβαια θεωρώ ότι ο καθένας θα έχει κάποιον αγαπημένο του, απλά δε θα διαβάζει συνέχεια γι’ αυτόν.

Θα διαβάσω το επόμενο τουλάχιστον βιβλίο για να δω τι θα γίνει στη συνέχεια. Με τον μεγάλο γρίφο δεν ξέρω τι θα κάνω. Ίσως στο μέλλον διαβάσω και πάλι το βιβλίο για να τον λύσω. Πέρα όμως από αρκετά στοιχεία που έχω βρει, προτιμώ να διαβάσω κάτι άλλο, παρά αυτό από την αρχή για να λύσω ό,τι υπάρχει και κατά συνέπεια και τον μεγάλο γρίφο. Θεωρώ πως είναι ένα μέτριο βιβλίο, αλλά διαβάζεται γρήγορα και δεν προβληματίζει. Θα ήταν μία ευχάριστη παρέα για το καλοκαίρι.

Advertisements

One thought on “Endgame: Το κάλεσμα – Τζέιμς Φρέι & Νιλς Τζόνσον-Σέλτον

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s