Ταινίες/Σειρές

Ταινίες Νοεμβρίου 2014


Πρώτο ποστ για αυτή τη στήλη, οι ταινίες που είδα αυτόν τον μήνα, δηλαδή όσες θυμάμαι ότι είδα…

Γενικά όσο λατρεύω τα βιβλία, άλλο τόσο λατρεύω και τον κινηματογράφο. Μακάρι να ήταν πιο οικονομική η τιμή του εισιτηρίου για να μπορούσα να πηγαίνω κάθε μέρα. Οι αγαπημένες μου ταινίες είναι οι κοινωνικές, τα δράματα και οι αισθηματικές, αλλά δεν έχω πρόβλημα να δω και κάποιο άλλο είδος. Αυτό που δεν προτιμώ ιδιαίτερα είναι η κωμωδία, γι’ αυτό και δε θα βλέπετε πολύ συχνά κωμωδίες στις λίστες μου με τις ταινίες του μήνα.

Λοιπόν ας ξεκινήσουμε!

Πρώτα θα ξεκινήσω με τις ταινίες που είδα στον κινηματογράφο. Μία ταινία που μάλλον ήταν και η αγαπημένη μου γι’ αυτόν τον μήνα και αυτή ήταν το Gone Girl.

Το κορίτσι που εξαφανίστηκε
Το κορίτσι που εξαφανίστηκε

Το βιβλίο το ήξερα αλλά δεν το είχα διαβάσει και γι’ αυτό ήθελα πάρα πολύ να πάω στον κινηματογράφο για να το δω. Σκέφτηκα πως αν μου άρεσε η ταινία, θα αγόραζα και το βιβλίο για να το διαβάσω αργότερα και να διαπιστώσω και μόνη μου αν η μεταφορά ήταν καλή. Από τους περισσότερους ακούω ότι η ταινία ήταν καλύτερη από το βιβλίο αλλά εγώ αγόρασα και το βιβλίο για να το διαπιστώσω και μόνη μου. Η ταινία και για ‘μένα ήταν εξαιρετική, ανατρεπτική, με πολλή αγωνία. Λόγω ψυχολογίας έψαχνα συνεχώς να καταλάβω τι είδους διαταραχή είχε η πρωταγωνίστρια κι εκεί που πίστευα πως θα τελείωνε, γινόταν κάτι καινούριο.

Επόμενη ταινία είναι το The Judge.

Ο δικαστής
Ο δικαστής

Μία πολύ όμορφη κοινωνική ταινία, από τις αγαπημένες μου, που περνούσε αρκετά μηνύματα. Όπως για παράδειγμα ότι ένα παιδί, όσο πετυχημένο κι αν είναι όταν μεγαλώσει, όσα χρήματα κι αν αποκτήσει, όσο κι αν δε θέλει να δείξει ότι πονάει για κάποια πράγματα, πάντα θα ζητά κάποια όμορφα λόγια από τον γονιό του και θα θυμάται πληγές και τραύματα από το παρελθόν. Ακόμα κι ένα μικρό «μπράβο» ή «είμαι περήφανος για ‘σένα», μπορεί να έχουν τεράστια αξία για κάποιον. Εξαιρετική ταινία, την προτείνω σε όλους, ακόμα κι αν δεν προτιμάτε ταινίες του είδους της.

Μία άλλη ταινία που είδα στον κινηματογράφο είναι το Ouija.

Ouija
Ouija

Μία μέτρια ταινία τρόμου, με μερικές δυνατές σκηνές, όχι όμως τόσες για να σε κάνουν να είσαι σε ένταση σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Γενικά έχω δει πάρα πολλές ταινίες τρόμου και η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα πω ότι μου άρεσε κάποια μιας και τις περισσότερες φορές έχουν αρκετά φτωχή ή συνηθισμένη πλοκή και επικεντρώνονται περισσότερο στο να σε κάνουν να τρομάξεις. Πάντως σίγουρα προτιμώ να βλέπω ταινίες τρόμου στον κινηματογράφο.

Επόμενη ταινία το Interstellar.

Interstellar
Interstellar

Αυτή η ταινία ήταν μαγική, είχε τα πάντα. Αγωνία, δράμα, δράση, απ’ όλα. Βέβαια μπορώ να πω πως σε μερικά σημεία έγινε κάπως κουραστική αλλά στο σύνολό της ήταν φανταστική. Οι ερμηνείες ήταν εκπληκτικές και η μουσική απίστευτη. Καλό θα ήταν πριν τη δει κάποιος να διαβάσει κάποια πράγματα για τις μαύρες τρύπες, για τις σκουληκότρυπες και άλλα για το διάστημα για να είναι ενημερωμένος και να μην βαρεθεί σε μερικά σημεία. Το μόνο που κάπως δεν μου άρεσε ήταν το ότι μου φάνηκε κάπως υπερβολική προς το τέλος, αλλά γενικά νομίζω πως ήταν μία από τις καλύτερες ταινίες που είδα φέτος.

Και τώρα ήρθε η ώρα για το Huger Games: Mockingjay Part 1.

hunger-games-3-mockingjay
The Hunger Games: Η Επανάσταση Μέρος 1ο

Τέτοια απογοήτευση είχα να γευτώ εδώ και πολύ καιρό… Στενοχωριέμαι που το λέω γιατί είμαι μεγάλη θαυμάστρια των αγώνων πείνας. Αυτή η ταινία δεν έπρεπε καν να βγει. Έπρεπε το 3ο βιβλίο να βγει σε μία ταινία και όχι σε δύο, απλά και μόνο για να βγάλουν μερικοί περισσότερα χρήματα. Δε θα πω πολλά. Δεν μου άρεσε καθόλου η αλλαγή του τίτλου από τα αγγλικά στα ελληνικά. Γενικά θεωρώ ότι ένας τίτλος πρέπει απλά να μεταφράζεται και όχι να αλλάζει για να φαίνεται απλά πιο όμορφος, όπως γίνεται συνήθως στην Ελλάδα. Στην προκειμένη περίπτωση ήταν και παραπλανητικός γιατί εγώ δεν είδα καμία Επανάσταση, πέρα από μία και μοναδική σκηνή δράσης που ήταν και πέρα από κάθε φαντασία. Η μισή ταινία μας έδειχνε τα γυρίσματα ενός σποτ για να ξεσηκώσει τον κόσμο και η άλλη μισή μας έδειχνε τον Πίτα και την Κάτνις να κλαψουρίζουν. Ξέχασα να πω πως είμαι μάλλον και από τους λίγους που μισώ τον Πίτα…

Και τώρα πάμε στο… Maze Runner!

2014-The-Maze-Runner-Movie-HD-Wallpaper
Ο λαβύρινθος

Εντάξει… περισσότερο ήθελα να το δω επειδή υπέθεσα ότι θα μοιάζει με τον Hunger Games, όπως και έμοιαζε και επειδή υπήρχε σε βιβλίο. Για την ακρίβεια είναι τριλογία. Είναι τύπου Hunger Games, αλλά κατώτερο. Μία εφηβική περιπέτειας φαντασίας. Αρκετά καλή ταινιούλα, ευχάριστη, δε βαρέθηκα καθόλου, αλλά θα την ήθελα λίγο μεγαλύτερη. Αισθάνθηκα ότι την έβγαλαν απλά για να τη βγάλουν και ότι θα μπορούσε να γίνει καλύτερη, μιας και θα έχει και συνέχεια.

Και τώρα πάμε στις ταινίες που είδα σπίτι μου. Πολύ πρόσφατα είδα το The two faces of Januray που είχα ακούσει τόσα πολλά γι’ αυτό.

QUAD-2-FACES

Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας ήταν γυρισμένο στην Ελλάδα και αυτό ήταν το μόνο καλό στοιχείο της… Άκουγα τόσα πολλά γι’ αυτήν την ταινία, που έπρεπε να το περιμένω ότι δε θα ήταν καλή. Πολύ μέτρια ταινία, σίγουρα όχι για κινηματογράφο, αρκετά βαρετή και με μέτριο τέλος. Δεν έχω να πω πολλά ούτε για την υπόθεση μιας και με άφησε σχεδόν αδιάφορη.

Η ταινία Compliance ήταν από αυτές που απλά τις νοικιάζεις επειδή δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις και τελικά συνειδητοποιείς ότι είδες μία πολύ αξιόλογη ταινία.

v2film
Το τέρας μέσα της

Εντάξει, αν όχι αξιόλογη, μία πολύ καλή ταινία. Βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και όταν έβλεπα την ταινία και σκεφτόμουν και αυτό, μου ερχόταν να κοπανήσω το κεφάλι μου στον τοίχο με αυτά που έβλεπα. Ουσιαστικά η ταινία θέλει να μας δείξει πόσο πολύ μπορεί να επηρεαστεί ένας άνθρωπος από κάποιον που έχει εξουσία ή τι μπορεί να κάνει ο ίδιος όταν έχει κάποιου είδους εξουσία. Πολύ καλή ταινία, για γερό στομάχι.

Η ταινία Non-Stop και ZULU ήταν δύο ταινίες δράσης.

Non-stop
Non-stop
ZULU
ZULU

Ευχάριστες. Η 1η καλύτερη από την 2η, αλλά εντάξει τίποτα το συγκλονιστικό. Βέβαια πόσο συγκλονιστική μπορεί να είναι μία ταινία δράσης; Πάντως πέρασα ευχάριστα την ώρα μου.

To Snowpiercer ήθελα πάρα πολύ να το δω στο σινεμά, αλλά δυστυχώς δεν ήθελε κανένας από την παρέα μου.

Snowpiercer
Snowpiercer

Έτσι δεν πήγα και τελικά καλά έκανα επειδή ήταν μία αρκετά μέτρια ταινίας. Μία ταινία φαντασίας με αρκετή δράση. To τέλος με χάλασε αρκετά. Καλή αλλά όχι τόσο καλή για να τη θυμάμαι για πολύ και να την προτείνω σε φίλους.

Το The railway man ήταν μία πολύ όμορφη έκπληξη για μένα μιας και δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο.

the-railway-man02
Ο κύκλος των αναμνήσεων

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα με κέρδισε σχεδόν από την αρχή. Θα την χαρακτήριζα δράμα και τίποτ’ άλλο. Μιλά για το τραύμα του πολέμου και των βασανιστηρίων του. Ακόμα κι αν κάποιος έχει περάσει άσχημα σε κάποια περίοδο της ζωής του και γι’ αυτό ευθύνεται κάποιος άλλος, η δύναμη της συγχώρεσης είναι αυτή που θα φέρει τη λύτρωση.

Την ταινία J. Edgar την είδα μόλις χθες αν και είναι η παλιότερη απ’ όσες ανέφερα παραπάνω.

J. Edgar
J. Edgar

Βιογραφική ταινία, τουλάχιστον σε μεγάλο μέρος. Τέτοιου είδους ταινίες δε με ενθουσιάζουν αλλά αυτή την είδα αρκετά ευχάριστα και δε βαρέθηκα. Πάντως δεν ήταν από τις καλύτερες του Λεονάρντο ντι Κάπριο. Αυτό πάντως που κατάλαβα είναι ότι με οργάνωση, επιμονή και μερικά μπαλώματα μπορεί κάποιος να φτάσει ψηλά…

Για το τέλος άφησα τις ταινίες που μου άρεσαν λιγότερα. Η πρώτη είναι το 1ο μέρος του Nymphomaniac.

nymphomaniac-part-2-poster

Πραγματικά ακόμα αναρωτιέμαι για ποιον λόγο βγήκε αυτή η ταινία. Τι σκοπό είχαν αυτοί που την έβγαλαν. Κενό… Δε με άγγιξε καν. Δε με έκανε καν να συμπαθήσω την πρωταγωνίστρια, ίσα ίσα ακριβώς το αντίθετο. Για ‘μένα ήταν μία γυναίκα με θράσος που για να πετύχει αυτό που ήθελε και να περάσει καλά, δε δίσταζε να καταστρέψει τα πάντα. Ήταν πραγματικά σαν έναν άδειο δοχείο. Δεν τη λυπήθηκα καν όταν στην αρχή της ταινίας μας τη δείχνει στον δρόμο αιμόφυρτη μετά την κακοποίησή της. Τουλάχιστον κάποια στιγμή κατάλαβε ότι ο έρωτας και η αγάπη υπάρχουν και μετράνε στη ζωή των ανθρώπων. Δεν ξέρω τι θέλει να περάσει αυτή η ταινία, εμένα πάντως δε με κατάφερε.

Η νούμερο ένα χειρότερη ταινία ήταν το Enemy.

Enemy: Ο άνθρωπος αντίγραφο
Enemy: Ο άνθρωπος αντίγραφο

Ένας άνθρωπος που βρίσκει τον σωσία του και τον συναντά. Τότε αρχίζουν και μπερδεύονται τα πράγματα. Ένα υπαρξιακό θρίλερ χωρίς νόημα. Σκέτη μπούρδα! Να φανταστείτε μετά την ταινία μπήκα στο διαδίκτυο να διαβάσω σχόλια του κόσμου για την ταινία. Ε, οι περισσότεροι βρίσκονταν στην ίδια φάση με ‘μένα. Θα αναφέρω φυσικά ότι κάποιοι ψαγμένοι την χαρακτήριζαν εξαιρετική, αλλά δεν έλεγαν γιατί και δεν εξηγούσαν στους άλλους που δεν είχαν καταλάβει. Καλό θα ήταν να εξηγήσουν και σε ‘μας τους ανίδεους τι συνέβη στην ταινία και ποιο ήταν το βαθύτερο νόημα που θεώρησαν εξαιρετικό. Σταματάω γιατί άρχισα να λέω κακίες. Διάβασα και κάποιες πιθανές εξηγήσεις αλλά και πάλι δυστυχώς δε με κάλυψε. Για πέταμα… Ξέχασα να αναφέρω ότι ήταν βασισμένη σε βιβλίο…

Εμείς τα λέμε τον άλλο μήνα!

Advertisements

2 thoughts on “Ταινίες Νοεμβρίου 2014

    1. Κι εγώ το είδα κατά τύχη στο video club. Στην αρχή από τον τίτλο νόμιζα πως ήταν ταινία τρόμου αλλά μόλις είδα το trailer άλλαξα γνώμη. Δες το, απλά να είσαι προετοιμασμένη ίσως να εκνευριστείς και να μπεις σε πειρασμό να κοπανήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο σκεπτόμενη ότι αυτά ή παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί στην πραγματικότητα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s