Οργισμένη Παρασκευή – Nicci French

Όταν ανακαλύπτεται ένα πρησμένο και μελανιασμένο πτώμα να επιπλέει στον ποταμό Τάμεση, η αστυνομία μπορεί τουλάχιστον να είναι σίγουρη ότι η αναγνώριση του θύματος δεν θα αποτελέσει πρόβλημα. Γύρω από τον καρπό του νεκρού ανθρώπου, υπάρχει ένα νοσοκομειακό περικάρπιο. Επάνω του, είναι γραμμένο ένα όνομα: Δρ Φ. Κλάιν.
Όμως η ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν είναι ολοζώντανη. Και καθώς δεν αργούν να βρεθούν στοιχεία που τη συνδέουν με το έγκλημα, καθίσταται η υπ’ αριθμόν ένα ύποπτη!
Μην έχοντας τη δυνατότητα να πείσει την αστυνομία για την αθωότητά της, η Φρίντα αναγκάζεται να πάρει μία πολύ ριψοκίνδυνη απόφαση προκειμένου να μπορέσει να ενώσει όλα τα κομμάτια του αποτρόπαιου παζλ και ν’ ανακαλύψει την αλήθεια, πριν να είναι πολύ αργά τόσο για την ίδια όσο και για τους ανθρώπους που αγαπά.
Η Οργισμένη Παρασκευή είναι το πέμπτο, καθηλωτικό και συναρπαστικό μυθιστόρημα της σειράς με πρωταγωνίστρια τη Φρίντα Κλάιν ενώ η υπογραφή Nicci French αποτελεί πια εγγύηση.

***

Πρώτη φορά αγοράζω βιβλίο και το διαβάζω τόσο γρήγορα. Συνήθως ενθουσιάζομαι με κάποιο, το αγοράζω και το διαβάζω μετά από αρκετό καιρό. Ε, με αυτό δεν άντεξα. Έπρεπε να μάθω τι θα συμβεί στη συνέχεια. Όπως ξέρεις η συγκεκριμένη σειρά βιβλίων είναι από τις αγαπημένες μου μιας και είναι ακριβώς το στυλ που μου αρέσει. Έξυπνη πρωταγωνίστρια, ωραία πλοκή, μυστήριο, φόνοι, κυνηγητό, ψάξιμο, πολύ ψάξιμο. Αυτού του είδους τα βιβλία τα καταβροχθίζω, αν έχω χρόνο φυσικά για διάβασμα.

Η Παρασκευή λοιπόν είναι σίγουρα ένα από τ’ αγαπημένα μου της σειράς. Το θεωρώ το καλύτερο απ’ όλα, αλλά εγώ πάντα πρώτο στην καρδιά μου θα έχω το πρώτο, «Blue Monday», μιας και ήταν αυτό που με έβαλε στον κόσμο της Φρίντα Κλάιν. Παρόλα αυτά, το πέμπτο βιβλίο της σειράς το θεωρώ σε όλα τα κομμάτια καλύτερο απ’ όλα. Είχε από την αρχή μέχρι το τέλος πολύ μεγάλη αγωνία, είχε δράση, ψάξιμο, μυστήριο, αρκετούς υπόπτους, κάτι που με ξετρέλανε και ανατροπές. Επίσης το τέλος του ήταν πάρα πολύ καλό και σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

Δεν έχω να πω περισσότερα μιας και φοβάμαι μην κάνω κάποιο spoiler για την πλοκή και θα ήταν κρίμα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτή τη φορά βλέπουμε την Φρίντα σε έναν άλλον ρόλο που ομολογώ ότι της ταιριάζει πολύ, αν και στην αρχή δεν το περίμενα.

Διαβασέ το και δε θα χάσεις!